Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart

Hap hap hap!


Gommakoekjes

Gommakoekjes

Surinaams recept


Glutenvrije arretjescake

Glutenvrije arretjescake

Te lekkerrrrr


Klapperkoeken

Klapperkoeken


Basisrecept voor glutenvrije cupcakes

Basisrecept voor glutenvrije cupcakes


Terug naar zoekresultaten

Glutenvrije arretjescake

Cake, Chocoladetaarten | Diepvries

IngrediŽnten:
250 gr bruine basterdsuiker
1 groot ei of 2 eetlepels vanille vla
5 eetlepels cacaopoeder
250 gr roomboter
250 gr droge biscuitjes of lange vingers (van elke willekeurig glutenvrij merk of zelfgemaakt)

Hulpmiddelen
Ingevet bakblik voor cake (o.i.d., zoals bakje vd Chinees)
Lepels
Mixer
Pollepel
Plastic folie

Bereidingswijze
De basterdsuiker en het grote ei (of vanillevla) in een kom doen en mix met een mixer door elkaar. Voeg de cacaopoeder er lepel voor lepel bij en mix het ondertussen al roerend. Smelt de roomboter langzaam in een pannetje, kruimel de biscuitjes (of lange vingers) in kleine stukjes. Voeg om en om de gesmolten roomboter en de biscuitkruimels bij het mengsel in de kom, meng het met de pollepel. Doe het ontstane mengsel in een cakevorm en druk goed aan, dek af met plastic folie. Zet de vorm in de vriezer voor minstens 2 uur, voor serveren eerst wat laten opwarmen buiten de koeling.

Doe het cakeblik voor het serveren heel kort in warm water, zodat de arretjescake er makkelijk uitgaat.
Boter
Ei
Basterdsuiker
Langevingers (glutenvrij)
Cacao
Er zijn veel recepten op taartjemaken.nl, gebruik de zoekfunctie linksboven om de lekkerste taartrecepten te vinden. Laat je inspireren door deze recepten en verras iedereen met je zelf gemaakte appeltaart, citroentaart of kwarktaart. Ook ontzettend leuk om met je kinderen eens taart te bakken.

Heb jij zelf een recept wat een echt succesnummer is? Geef het aan ons door en wie weet zie je hem terug op taartjemaken.nl