Gommakoekjes

Gommakoekjes

Surinaams recept


Klapperkoeken

Klapperkoeken


Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart

Hap hap hap!


Basisrecept voor glutenvrije cupcakes

Basisrecept voor glutenvrije cupcakes


Glutenvrije arretjescake

Glutenvrije arretjescake

Te lekkerrrrr


Terug naar zoekresultaten

Chocoladetaart met een 'bite'

Chocoladetaarten | Oven

Dit is een chocoladetaart zonder meel of bloem en daarom ook heel geschikt binnen een glutenvrij dieet. Let er dan wel op dat de overige ingrediŽnten ook glutenvrij zijn.

IngrediŽnten
2 el roze peperkorrels
500 gram pure chocolade
250 gram zachte boter
250 gram basterdsuiker
6 eieren, losgeklopt
100 ml slagroom
1 el cacao

Bereidingswijze:
* Verwarm de oven voor op 150 graden
* Bekleed de bakvorm met het bakpapier en vet de randen in met boter
* Maal de peperkorrels tot kruim in een keukenmachine
* Smelt de chocolade au-bain-marie
* Klop de boter en de suiker tot een luchtige massa met behulp van keukenmachine
* schenk de helft van de chocolade hierbij
* voeg geleidelijk de eieren erbij en de gemalen peperkorrels.
* Schenk de massa in de bakvorm
* Bak het geheel in 60 minuten gaar.
* Zet de oven een beetje open en laat de taart nog 20 minuten in de oven staan
* haal uit de oven, laat de taart helemaal afkoelen en haal de taart uit de vorm
* meng de overgebleven chocolade met de slagroom
* Schenk dit mengsel over de taart
* Laat afkoelen en bestuif met cacao

Bron: Elle Eten
Boter
Ei
Basterdsuiker
Slagroom
Chocolade
Cacao
Peperkorrels