
Glutenvrije havermout koekjes
Koek, Noten/spijs/kruiden | Oven
170 g boter op kamertemperatuur
200 g bruine suiker
100 g meel (Doves Farm)
1 ei
250 g havermout (Provena)
theelepel bakpoeder
snuf zout
2 handjes rozijnen
Flinke snuf kaneel
Klop de boter en suiker in een paar minuten romig. Doe het ei erbij en mix nog even. Voeg dan het meel, bakpoeder en zout toe en meng weer. Roer er vervolgens de havermout, rozijnen en de kaneel door.
Vorm van het deeg dan platte koekjes van bijna 1 cm dik. Formaat en vorme maken niet uit. Houd er wel rekening mee dat de koekejs iets zullen uitlopen.
Bak de koekjes op een bakplaat met bakpapier ongeveer 15 minuten op 180 graden tot ze goudbruin zijn. Laat de koekjes goed laten afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt, anders vallen ze uit elkaar.
Vervang de rozijnen en kaneel ook eens door gerapste kokos, noten, gedroogde cranberries of abrikozen. Stukjes chocolade of snoep. Varieer met kruiden; Gember, kardemom, nootmuskaat.
200 g bruine suiker
100 g meel (Doves Farm)
1 ei
250 g havermout (Provena)
theelepel bakpoeder
snuf zout
2 handjes rozijnen
Flinke snuf kaneel
Klop de boter en suiker in een paar minuten romig. Doe het ei erbij en mix nog even. Voeg dan het meel, bakpoeder en zout toe en meng weer. Roer er vervolgens de havermout, rozijnen en de kaneel door.
Vorm van het deeg dan platte koekjes van bijna 1 cm dik. Formaat en vorme maken niet uit. Houd er wel rekening mee dat de koekejs iets zullen uitlopen.
Bak de koekjes op een bakplaat met bakpapier ongeveer 15 minuten op 180 graden tot ze goudbruin zijn. Laat de koekjes goed laten afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt, anders vallen ze uit elkaar.
Vervang de rozijnen en kaneel ook eens door gerapste kokos, noten, gedroogde cranberries of abrikozen. Stukjes chocolade of snoep. Varieer met kruiden; Gember, kardemom, nootmuskaat.















