Klapperkoeken

Klapperkoeken


Glutenvrije arretjescake

Glutenvrije arretjescake

Te lekkerrrrr


Basisrecept voor glutenvrije cupcakes

Basisrecept voor glutenvrije cupcakes


Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart

Hap hap hap!


Gommakoekjes

Gommakoekjes

Surinaams recept


Terug naar zoekresultaten

Glutenvrije havermout koekjes

Koek, Noten/spijs/kruiden | Oven

170 g boter op kamertemperatuur
200 g bruine suiker
100 g meel (Doves Farm)
1 ei
250 g havermout (Provena)
theelepel bakpoeder
snuf zout
2 handjes rozijnen
Flinke snuf kaneel

Klop de boter en suiker in een paar minuten romig. Doe het ei erbij en mix nog even. Voeg dan het meel, bakpoeder en zout toe en meng weer. Roer er vervolgens de havermout, rozijnen en de kaneel door.
Vorm van het deeg dan platte koekjes van bijna 1 cm dik. Formaat en vorme maken niet uit. Houd er wel rekening mee dat de koekejs iets zullen uitlopen.

Bak de koekjes op een bakplaat met bakpapier ongeveer 15 minuten op 180 graden tot ze goudbruin zijn. Laat de koekjes goed laten afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt, anders vallen ze uit elkaar.

Vervang de rozijnen en kaneel ook eens door gerapste kokos, noten, gedroogde cranberries of abrikozen. Stukjes chocolade of snoep. Varieer met kruiden; Gember, kardemom, nootmuskaat.
Boter
Ei
Kaneel
Basterdsuiker
Rozijnen
Bakpoeder
Havermout (glutenvrij)
Meel (glutenvrij)
Er zijn veel recepten op taartjemaken.nl, gebruik de zoekfunctie linksboven om de lekkerste taartrecepten te vinden. Laat je inspireren door deze recepten en verras iedereen met je zelf gemaakte appeltaart, citroentaart of kwarktaart. Ook ontzettend leuk om met je kinderen eens taart te bakken.

Heb jij zelf een recept wat een echt succesnummer is? Geef het aan ons door en wie weet zie je hem terug op taartjemaken.nl