Basisrecept voor glutenvrije cupcakes

Basisrecept voor glutenvrije cupcakes


Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart

Hap hap hap!


Glutenvrije arretjescake

Glutenvrije arretjescake

Te lekkerrrrr


Gommakoekjes

Gommakoekjes

Surinaams recept


Klapperkoeken

Klapperkoeken


Terug naar zoekresultaten

Glutenvrije pepernoten

Koek, Noten/spijs/kruiden | Oven

IngrediŽnten
150 g boter
125 g bruine basterdsuiker
10 g speculaaskruiden
250 g zelfrijzend bakmeel van Doves Farm
Snuf zout
1-2 el melk

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 ļC. Kneed de boter, de suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en zout naar smaak goed door elkaar. Voeg beetje voor beetje de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg kleine balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat. Bak ze in de oven in 15-20 min. gaar en lichtbruin.

Je moet erg voorzichtig met de melk zijn, anders wordt het deeg als snel te nat en plakkerig. Ik bestrooi altijd mijn werkblad met wat gv meel en rol dan het deeg tot worstjes waar ik plakjes van snijd. Die kun je zo op de bakplaat leggen of als je echt wat mooier ronde pepernoten wil. Kun je een aantal plakjes in een zeef doen en die rond draaien, dan krijg je vanzelf balletjes.
Boter
Basterdsuiker
Zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
Koekkruiden
Er zijn veel recepten op taartjemaken.nl, gebruik de zoekfunctie linksboven om de lekkerste taartrecepten te vinden. Laat je inspireren door deze recepten en verras iedereen met je zelf gemaakte appeltaart, citroentaart of kwarktaart. Ook ontzettend leuk om met je kinderen eens taart te bakken.

Heb jij zelf een recept wat een echt succesnummer is? Geef het aan ons door en wie weet zie je hem terug op taartjemaken.nl