
Glutenvrije taaitaai
Koek, Noten/spijs/kruiden
Ingrediënten:
120 ml water
5 el honing
250 gr. boekweitmeel
1 tl gemberpoeder
snuf zout
1,5 tl anijspoeder
5 el keukenstroop (bijv. de Zeeuwsche Boerin)
15 gr bakpoeder
1 tl kaneel
Baktijd 25 min bij op 180 graden
Bereidingswijze;
Breng het water aan de kook en voeg de anijspoeder, de honing en de keukenstroop toe en roer alles glad. Meng het boekweitmeel met de bakpoeder, gemberpoeder, kaneel en het zout naar smaak en voeg al roerende het honingmengsel hieraan toe. Roer het deeg goed door. Laat het iets afkoelen en schenk het op een met bakpapier bekleedde bakplaat of ovenschaal. Zorg dat het deeg mooi gelijkmatig is verdeeld. Bak in 25 gaar in de oven. En laat afkoelen. Leg de plak hierna op een plank en snijd er mooie stukken van.
120 ml water
5 el honing
250 gr. boekweitmeel
1 tl gemberpoeder
snuf zout
1,5 tl anijspoeder
5 el keukenstroop (bijv. de Zeeuwsche Boerin)
15 gr bakpoeder
1 tl kaneel
Baktijd 25 min bij op 180 graden
Bereidingswijze;
Breng het water aan de kook en voeg de anijspoeder, de honing en de keukenstroop toe en roer alles glad. Meng het boekweitmeel met de bakpoeder, gemberpoeder, kaneel en het zout naar smaak en voeg al roerende het honingmengsel hieraan toe. Roer het deeg goed door. Laat het iets afkoelen en schenk het op een met bakpapier bekleedde bakplaat of ovenschaal. Zorg dat het deeg mooi gelijkmatig is verdeeld. Bak in 25 gaar in de oven. En laat afkoelen. Leg de plak hierna op een plank en snijd er mooie stukken van.















