
Kokos-fruitcake
Cake, Vruchten en fruit | Oven
Ingrediënten:
250 g plantenmargarine
250 g witte basterdsuiker
3 eieren
250 g bloem, gezeefd
2 eetlepels bakpoeder
25 g kokos geraspt (zakje a 98 g)
200 g ananas, in blokjes
1 sinaasappel, schoongeboend en schil geraspt
Materialen:
cakevorm
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de margarine in een pannetje op laag vuur smelten of zet hem 1 minuut in de magnetron. Laat de margarine even afkoelen. Klop de basterdsuiker los met de eieren en een snuf zout en roer de gesmolten margarine er goed door. Roer nu de bloem, het bakpoeder, de kokos, de ananas en de sinaasappelrasp door het eimengsel, tot je een mooi romig beslag hebt. Schep het beslag in de ingevette cakevorm en bak het in het midden van de oven in 50 minuten goudbruin en gaar. Om te controleren of het deeg gaar is, steek je er een (saté)stokje in. Als er geen deeg aan blijft kleven, dan is de cake klaar.
Bron: Allerhande 6 2008
250 g plantenmargarine
250 g witte basterdsuiker
3 eieren
250 g bloem, gezeefd
2 eetlepels bakpoeder
25 g kokos geraspt (zakje a 98 g)
200 g ananas, in blokjes
1 sinaasappel, schoongeboend en schil geraspt
Materialen:
cakevorm
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de margarine in een pannetje op laag vuur smelten of zet hem 1 minuut in de magnetron. Laat de margarine even afkoelen. Klop de basterdsuiker los met de eieren en een snuf zout en roer de gesmolten margarine er goed door. Roer nu de bloem, het bakpoeder, de kokos, de ananas en de sinaasappelrasp door het eimengsel, tot je een mooi romig beslag hebt. Schep het beslag in de ingevette cakevorm en bak het in het midden van de oven in 50 minuten goudbruin en gaar. Om te controleren of het deeg gaar is, steek je er een (saté)stokje in. Als er geen deeg aan blijft kleven, dan is de cake klaar.
Bron: Allerhande 6 2008











