Klapperkoeken

Klapperkoeken


Gommakoekjes

Gommakoekjes

Surinaams recept


Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart

Hap hap hap!


Glutenvrije arretjescake

Glutenvrije arretjescake

Te lekkerrrrr


Basisrecept voor glutenvrije cupcakes

Basisrecept voor glutenvrije cupcakes


Terug naar zoekresultaten

Kruidkoek met karnemelk en krenten

Noten/spijs/kruiden | Oven

Echt 'n overheerlijke glutenvrije kruidkoek. Net even anders en met heerlijk knapperige korst.

IngrediŽnten:
250 gram zelfrijzend bakmeel (Doves Farm)
250 gram bruine basterdsuiker
250 ml. karnemelk
1 theelepel xanthaangom
1/2 eetlepel speculaaskruiden
125 gram rozijnen

Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 175 graden.

Meng het zelfrijzend bakmeel, de suiker, xanthaangom en de speculaaskruiden goed door elkaar. Roer er daarna beetje bij beetje de karnemelk door. Meng goed tot het een mooie stevige massa is. Ik roer met een houten lepel, dat gaat heel prima. Laat het mengsel even staan, vet intussen een cakevorm in. Na een paar minuten roer je er als laatste de rozijnen door.

Doe het beslag in het bakblik en bak de koek in een uurtje gaar. Haal hem hierna uit de oven, 10 minuutjes af laten koelen voor je hem uit de vorm haalt. Laat hem daarna helemaal afkoelen op een taartrooster.
Basterdsuiker
Rozijnen
Zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
Speculaaskruiden
Karnemelk
Xanthaangom