
Meringuetaart
Room, Vruchten en fruit | Oven
Ingrediënten
3 eiwitten
150 g suiker
1 citroen
1 eetlepel maïszetmeel
2,5 dl room
250 g aardbeien
125 g frambozen
125 g bosbessen
Bereidingswijze
1. Klop de eiwitten stijf en meng met de suiker tot een blinkende, stijve massa. Doe er het maïszetmeel en 1 eetlepel citroensap bij. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet er de meringue in. Duw het eiwit omhoog tegen de randen. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 120° C. Laat afkoelen in de oven.
2. Klop de slagroom lobbig en verdeel 'm over de meringue. Verdeel het fruit (met eventueel wat citroensap) over de room.
3 eiwitten
150 g suiker
1 citroen
1 eetlepel maïszetmeel
2,5 dl room
250 g aardbeien
125 g frambozen
125 g bosbessen
Bereidingswijze
1. Klop de eiwitten stijf en meng met de suiker tot een blinkende, stijve massa. Doe er het maïszetmeel en 1 eetlepel citroensap bij. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet er de meringue in. Duw het eiwit omhoog tegen de randen. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 120° C. Laat afkoelen in de oven.
2. Klop de slagroom lobbig en verdeel 'm over de meringue. Verdeel het fruit (met eventueel wat citroensap) over de room.











