Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart

Hap hap hap!


Klapperkoeken

Klapperkoeken


Basisrecept voor glutenvrije cupcakes

Basisrecept voor glutenvrije cupcakes


Glutenvrije arretjescake

Glutenvrije arretjescake

Te lekkerrrrr


Gommakoekjes

Gommakoekjes

Surinaams recept


Terug naar zoekresultaten

Zachte Chocoladetaart

Chocoladetaarten | Oven

Een overheerlijke chocoladetaart zonder bloem. Helemaal glutenvrij!

IngrediŽnten:
200 gram pure chocolade
200 gram zachte boter (in blokjes)
4 eieren
200 gram suiker

Verwarm de oven voor op 175 ļC

Bereidingswijze:
Breek de chocolade in stukjes en laat deze au bain-marie smelten. Voeg de boter toe en roer dit tot een egale crŤme. Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker tot een schuimige massa. Voeg hier de gesmolten chocolade aan toe en roer dit goed door elkaar. Klop de eiwitten stijf (zorg voor een vet vrije kom!) en spatel ze voorzichtig door het chocolademengsel. Giet het mengsel in een ingevette taartvorm van 24 cm. doorsnede.
Bak de taart in het midden van de oven 40 minuten. De taart is gaar als de vulling bij aanraking niet meer beweegt. Laat de taart buiten de oven afkoelen.

Ik klopte slagroom lobbig en mengde hier wat lemon curd doorheen. Dit verdeelde ik over de taart en versierde het geheel nog met wat frambozen
Boter
Ei
Suiker
Chocolade
Er zijn veel recepten op taartjemaken.nl, gebruik de zoekfunctie linksboven om de lekkerste taartrecepten te vinden. Laat je inspireren door deze recepten en verras iedereen met je zelf gemaakte appeltaart, citroentaart of kwarktaart. Ook ontzettend leuk om met je kinderen eens taart te bakken.

Heb jij zelf een recept wat een echt succesnummer is? Geef het aan ons door en wie weet zie je hem terug op taartjemaken.nl