
Glutenvrije arretjescake
Cake, Chocoladetaarten | Diepvries
Ingrediënten:
250 gr bruine basterdsuiker
1 groot ei of 2 eetlepels vanille vla
5 eetlepels cacaopoeder
250 gr roomboter
250 gr droge biscuitjes of lange vingers (van elke willekeurig glutenvrij merk of zelfgemaakt)
Hulpmiddelen
Ingevet bakblik voor cake (o.i.d., zoals bakje vd Chinees)
Lepels
Mixer
Pollepel
Plastic folie
Bereidingswijze
De basterdsuiker en het grote ei (of vanillevla) in een kom doen en mix met een mixer door elkaar. Voeg de cacaopoeder er lepel voor lepel bij en mix het ondertussen al roerend. Smelt de roomboter langzaam in een pannetje, kruimel de biscuitjes (of lange vingers) in kleine stukjes. Voeg om en om de gesmolten roomboter en de biscuitkruimels bij het mengsel in de kom, meng het met de pollepel. Doe het ontstane mengsel in een cakevorm en druk goed aan, dek af met plastic folie. Zet de vorm in de vriezer voor minstens 2 uur, voor serveren eerst wat laten opwarmen buiten de koeling.
Doe het cakeblik voor het serveren heel kort in warm water, zodat de arretjescake er makkelijk uitgaat.
250 gr bruine basterdsuiker
1 groot ei of 2 eetlepels vanille vla
5 eetlepels cacaopoeder
250 gr roomboter
250 gr droge biscuitjes of lange vingers (van elke willekeurig glutenvrij merk of zelfgemaakt)
Hulpmiddelen
Ingevet bakblik voor cake (o.i.d., zoals bakje vd Chinees)
Lepels
Mixer
Pollepel
Plastic folie
Bereidingswijze
De basterdsuiker en het grote ei (of vanillevla) in een kom doen en mix met een mixer door elkaar. Voeg de cacaopoeder er lepel voor lepel bij en mix het ondertussen al roerend. Smelt de roomboter langzaam in een pannetje, kruimel de biscuitjes (of lange vingers) in kleine stukjes. Voeg om en om de gesmolten roomboter en de biscuitkruimels bij het mengsel in de kom, meng het met de pollepel. Doe het ontstane mengsel in een cakevorm en druk goed aan, dek af met plastic folie. Zet de vorm in de vriezer voor minstens 2 uur, voor serveren eerst wat laten opwarmen buiten de koeling.
Doe het cakeblik voor het serveren heel kort in warm water, zodat de arretjescake er makkelijk uitgaat.









