Basisrecept voor glutenvrije cupcakes

Basisrecept voor glutenvrije cupcakes


Glutenvrije arretjescake

Glutenvrije arretjescake

Te lekkerrrrr


Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart

Hap hap hap!


Klapperkoeken

Klapperkoeken


Gommakoekjes

Gommakoekjes

Surinaams recept


Terug naar zoekresultaten

Gommakoekjes

Koek | Oven

Een Surinaams recept waar vele varianten van bestaan. Ze worden ook wel MaÔzenakoekjes genoemd. Gemaakt maiszetmeel dus ook glutenvrij. De onderstaande hoeveelheid is voor 2 bakplaaten vol.

IngrediŽnten
350 gram maizena
150 gram roomboter
150 gram witte suiker (ik gebruikte nu bastertsuiker, volgende keer gewone suiker proberen)
2 eieren
1 theelepel vanille essence
Gekleurd suiker strooisel

Bereidingingswijze:
Mix de zachte roomboter en suiker. Voeg de essence en eieren toe. De maÔzena (al roerend) beetje bij beetje toevoegen. Ik gebruikte een spuitpistool om de koekjes op bakpapier te spuiten, ze lopen nog uit, dus niet te dicht op elkaar. In andere recepten worden er balletjes gedraaid, die op de bakplaat met een vork wat plat geduwd worden. Strooi wat suiker strooisel over elk koekje. Verwarm de oven op 180C. Plaats de plaat in de oven. Na 15 minuten zijn ze gaar.† Ze mogen niet bruin worden. Afgekoeld zijn ze het lekkerst.
Boter
Ei
Suiker
Maizena
Er zijn veel recepten op taartjemaken.nl, gebruik de zoekfunctie linksboven om de lekkerste taartrecepten te vinden. Laat je inspireren door deze recepten en verras iedereen met je zelf gemaakte appeltaart, citroentaart of kwarktaart. Ook ontzettend leuk om met je kinderen eens taart te bakken.

Heb jij zelf een recept wat een echt succesnummer is? Geef het aan ons door en wie weet zie je hem terug op taartjemaken.nl