Glutenvrije arretjescake

Glutenvrije arretjescake

Te lekkerrrrr


Gommakoekjes

Gommakoekjes

Surinaams recept


Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart

Hap hap hap!


Klapperkoeken

Klapperkoeken


Basisrecept voor glutenvrije cupcakes

Basisrecept voor glutenvrije cupcakes


Tips en Weetjes

Doorprik het deeg met een vork
Prik een paar keer in het deeg met een vork voor het ′blind bakken′ of beleggen. Dan zwelt je deeg niet op en blijft het garnituur goed op zijn plaats.
Goudkleurig deeg
Strijk het deeg dat je gebruikt om je taart te bedekken in met wat geklutste eidooier. Dan kleurt het deeg mooi goudbruin.
Hoe weet je of een ei vers is?
Hoe ouder een ei, hoe groter de luchtkamer.

Je kan de drijfproef doen;
Leg een vers ei in een kom met zout water (1l water en 100 gr zout) deze zal plat op de bodem blijven liggen. Hoe ouder het ei hoe meer de stompe kant naar boven komt. Is de luchtkamer reeds groot (na ongeveer 6 weken) dan kan het ei zelfs drijven.
Hoe zie je of een cake gaar is?
Je kunt zien of je cake gaar is door met een sateprikker of breinaald in de cake te prikken. Prik er mee in het midden van de cake, als er niks aan blijft hangen is hij gaar.
Versieren van je taart
Met restjes deeg kan je mooie versieringen voor je taarten maken. Rol de restjes deeg uit. Restjes kruimeldeeg kan je kneden, bladerdeeg niet.
Rol uit en snij in reepjes of gebruik je fantasie. Leg de versieringen op de taart en strijk ze in met wat geklutst ei voor u de taart in de oven zet.
Wat is blindbakvulling

Blindbakvulling wordt gebruikt om bijvoorbeeld taartdeeg niet omhoog te laten komen tijdens het voorbakken. Wel zo handig als je er later nog een vulling in wilt doen. Blindbakvulling kun je in de supermarkt kopen, maar gedroogde bonen, spliterwten of rijst werken net zo goed. Leg eerst bakpapier op het deeg, daarop leg je de blindbakvulling. Door het gewicht van de vulling blijft het deeg mooi plat in vorm.